• Radno vreme i rezervacije 24/7
  • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
  • +381 64 0805876
  • Payment 1
  • Payment 2
  • Payment 3
  • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

5 stvari koje možete raditi čekajući let na aerodromu

Feature post image dec 10 2019

Kašnjenje leta, presedanje na aerodromu, prerani dolazak na aerodrom… Razloga za višak slobodnog vremena na aerodromu je bezbroj. Ako tome dodamo i uslužno parkiranje kod aerodroma Beograd, pomoću koga ćete još brže i potpuno rasterećeno stići na čekiranje – sigurno će biti dosta slobodnog vremena za trošenje. Pitanje je samo koliko je to vremena i kako se zanimati tokom aerodromske dokolice. 

Obzirom na iskustvo koje smo stekli kroz dugogodišnje poslovanje kraj samog aerodroma, kao i razgovor sa stotinama zadovoljnih korisnika koji su odlučili da se koriste našim parkingom tokom putovanja – došli smo do interesantnih saveta o tome kako ubiti vreme na aerodromu. Podelićemo ih sa vama u nastavku teksta.

#1 Opustite se u baru uz razgovor i igru

Ukoliko putujete u društvu, slobodno vreme možete provesti “na kafi”, baš kao što to činite i u spoljnom svetu. Barovi i restorani na aerodromu Beograd nalaze se, kako pre, tako i nakon pasoške kontrole, pa u njima možete uživati u pićima i jelima pre i posle check-in-a.

Ako je kašnjenje leta dugo, pa imate dovoljno slobodnog vremena za razgovor i druženje – iskoristite ovu priliku da osmislite kako ćete provoditi dane na destinaciji na koju putujete. S druge strane, ako je vremena za pravljenje velikih planova premalo – uvek je tu small talk, a za razigranije ekipe preporučujemo društvene igrice za koje nisu potrebni nikakvi rekviziti.

Kaladont, asocijacije, na slovo na slovo… Na vama je samo da birate. Ovo se posebno preporučuje kao metoda opuštanja onima koji imaju strah od letenja. Razbibriga ovako postaje pravo uživanje!

Pred onima koji su se na put uputili sami, nešto je manje izbora za ubijanje vremena. Ipak, ovo je savršena prilika da napokon, uz kafu, temeljno pročitate dnevnu štampu po izboru (možete je kupiti na aerodromu), ali i da se odvažite za upoznavanje novih ljudi.

#2 Ponovite se u freeshop-u

Bilo da ste sami, s prijateljima, porodicom, ili poslovnim saradnicima – vrata duty free prodavnica otvorena su za vas! Od prodavnica mešovite robe, pa do brendova kao što su Hugo Boss i Swarovski – na aerodromu u Beogradu postoji širok izbor proizvoda koje možete kupiti i to sa cenama oslobođenim poreza.

Ovo je odlična prilika da kupite poklone onima koji vas na destinaciji čekaju ili onima koji će čekati da se sa puta vratite. U ponudi freeshopa je bezbroj najrazličitijih slatkiša, boca kvalitetnog pića, parfema po odličnim cenama, kao i drugih proizvoda, savršenih za poklanjanje. 

Sem toga, stvari brenda Victoria’s Secret, u Srbiji su dostupne su samo na aerodromu, pa ovu priliku treba iskoristiti! Ukoliko ne želite da se trošite pred putovanje već na aerodromu, razgledanje izloga i proizvoda poslužiće kao sjajna razonoda, a vreme će proleteti! 

#3 Obilazite aerodrom kao muzej

Verovali ili ne, boravak na aerodromu u Beogradu može izgledati kao obilazak muzeja! Mnogi koji često putuju i dalje ne znaju za postojanje raznovrsnih kulturnih i umetničkih sadržaja na njemu. Ne propustite da kašnjenje leta, tranzitni boravak ili preuranjen dolazak na aerodrom iskoristite tako što ćete se upoznati sa ovim sadržajima. 

Reprodukcija dela vrhunskih umetnika, među kojima su: Lortek, Šumanović, Krstić i Jakšić, a koje upućuju na bogatu kolekciju Narodnog muzeja u Beogradu,  nalaze se između gejtova C2 i C3 gde ih i sami možete videti.

Usput ćete, u holu Terminala 1, videti i mural Let od Ikara i Dedala do vasione, koji tu stoji duže od pet decenija, a izradio ga je Miloš Bukinac 1962. godine. Na spratu istog terminala, nalazi se mural umetnika Zuke Džumbura, inspirisan ženskim figurama.

Posetite Muzej vazduhoplovstva 

Tokom boravka na aerodromu, sigurno će vam upasti u oči velika građevina koja izgledom podseća na pečurku. Oko nje ćete videti civilne, vojne avione i radare. Šteta je što mali broj ljudi zna da je ta građevina zapravo Muzej vazduhoplovstva.

Čak i ako vas tematika ne zanima – razgledanjem stalne izložbe muzeja naučićete mnogo, a obilazak je sjajan način da obogatite vreme provedeno na aerodromu. 

#4 Surfujte njegovim veličanstvom – Internetom 

Jedan iskren i krajnje jednostavan savet za ubijanje vremena na aerodormu – surfujte Internetom. Sve što vam je potrebno su: vaš pametni telefon\tablet\laptop i dobra Internet konekcija. 

Neograničen besplatni Internet na aerodromu u Beogradu je dostupan na terminalima, šalterima, u hodnicima A i C, čekaonicama i hodnicima ispred njih, kao i u zoni dolaska – praktično – svuda

Preporučujemo da ovog puta konekciju iskoristite istraživajući o destinaciji na koju ste se uputili. Sajtovi kao što su: LonleyPlanet, TripAdvisor i WikiTravel pružiće vam mnoštvo informacija o sadržajima, znamenitostima, ali i istoriji i kulturi destinacije na koju ste se uputili. 

#5 Ako ste sa decom – i za vas imamo rešenje

Korisnici Aerodrom Parkinga koji putuju sa decom uvek imaju sasvim drugačiju brigu u vezi sa slobodnim vremenom na aerodromu od ostalih. Glavno pitanje nije kako iskoristiti svoje slobodno vreme na aerodromu, već kako zabaviti ili smiriti dete.

Preporučujemo da se potrudite da uspavate i umirite dete mnogo pre polaska na sam aerodrom, kako biste imali veće šanse da put i boravak na aerodromu prespava. Ako u tome ne uspete – imamo dobre vesti za vas! 

Na aerodromu u Beogradu postoje posebne prostorije koje služe roditeljima sa decom. Ovde sa detetom možete provesti slobodno vreme, ukoliko to želite naravno.Igrajte se sa njim trošeći mu energiju – primenom ovog trika veće su šanse da će dete spavati i biti mirnije tokom samog leta! Slobodno vreme na aerodromu, uz pomoć ovih saveta nećete ni osetiti! Ukoliko let kasni previše, ili ste u tranzitu, a ostalo je puno vremena do narednog leta – i za ovo postoji rešenje. Potražite smeštaj kraj aerodroma u Beogradu u kome ćete lagodno sačekati vaš let! Jedva čekamo da čujemo kako ste vi iskoristili slobodno vreme na aerodromu, kao i utiske s putovanja! Čekamo vas na aerodromu, sa vašim automobilom, naravno. Srećan put!

aerodrom parking baner

Pozovi