• Radno vreme i rezervacije 24/7
  • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
  • +381 64 0805876
  • Payment 1
  • Payment 2
  • Payment 3
  • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

Aplikacije za putovanja za lakšu pripremu i boravak

Feature post image okt 25 2023

Pristup internetu ne samo da vam pomaže da se ne izgubite u bilo kom novom gradu, već omogućava da svaki turistički obilazak bude jednostavan i praktičan.

Slažemo se da su neku svoju draž imala i putovanja pre interneta, kada ste se morali oslanjati na mape u fizičkom obliku, savete prijatelja i preporuke meštana, ali i sami posedovati određenu dozu avanturističkog duha.

Pa ipak, danas čak i oni najveći sentimentalisti prema starim vremenima prihvataju novu tehnologiju i sa uživanjem primenjuju aplikacije za putovanja kako bi ono proteklo efikasnije.

Danas su uz low cost kompanije avionske karte dostupnije i isplativije više nego ikada ranije, tako da je Aerodrom Nikola Tesla sve češća polazna tačka turista iz Srbije. 

Ukoliko ste i sami među njima, a ujedno volite udobnost tokom celog putovanja, sigurno je da ćete transport ka aerodromu obaviti sopstvenim prevozom, ali gde parkirati?

Naš privatni parking kod aerodroma – Aerodrom Parking, savršena je opcija da ostavite vozilo tokom boravka u inostranstvu, zbog povoljnih cena i odličnih mera bezbednosti.

Proverite koje su to aplikacije za savršeno putovanje!

Flight Aware – aplikacija za putovanja za praćenje letova

Danas je više nego ikada potrebna aplikacija uz koju ćete moći da pratite putanju vašeg aviona u realnom vremenu. Primetna su mnogobrojna kašnjenja i otkazivanje letova širom Evrope, pa i kod nas.

Usled nedostatka komunikacije sa agencijom ili zaposlenima na aerodromu, putnici nekada nisu na vreme informisani o promeni satnice leta, pa je Flight  Aware najbolja opcija za proveru trenutnog stanja. Takođe, na ovaj način možete saznati da li je avion bezbedno sleteo, tako da vam se draga osoba ne mora javiti čim uhvati internet.

Pored praćenja letova uz preporučenu aplikaciju, pogledajte u našem blogu kolika je naknada za kašnjenje leta.

XE Currency – proverite odnos valuta bez interneta

Ukoliko putujete u zemlje gde se ne trguje nama standardim ili valutama na koje ste navikli, XE Currency aplikacija za konvertor valuta će vam biti itekako od koristi. Omogućava svima da čak i bez pristupa internetu u svakom trenutku provere u kakvom su vrednosnom odnosu valute sa kojima žele da trguju. 

Aktuelni podaci o valutama se ažurno učitavaju, tako da ne morate brinuti o pouzdanosti ove aplikacije za turiste.

Yelp – aplikacija za turiste koji žele kvalitetnu hranu i piće

Sigurni smo da gastronomsku ponudu sopstvenog grada poznajete više nego dobro. Sa druge strane, odlazak u drugi grad ne ostavlja vam dovoljno vremena za istraživanje. 

Yelp aplikacija je tada savršen izbor za vas!

Ova booking aplikacija za putovanja vam pruža mogućnost da online pogledate ponudu restorana, kafića i barova na novoj destinaciji, radno vreme, ali i recenzije drugih gostiju

Nekada možete videti i kompletan jelovnik.

Duolingo aplikacija – naučite osnovne reči novog jezika

Duolingo je generalno sjajna aplikacija za učenje novih jezika, posebno za one koji se nikada nisu susreli i žele osnovno znanje na relativno brz i jednostavan način.

Pored toga, učenje novih reči i fraza jezika zemlje u koju putujete daće vam širinu na putovanju, a garantujemo da će i lokalci biti oduševljeni vašim trudom i primenjenim znanjem. 

Ukoliko ste dovoljno posvećeni, za samo nekoliko meseci možete naučiti osnovne stvari novog jezika, testirati se i pripremljeniji krenuti put nove zemlje.

Google Travel – sve na jednom mestu

Najbolji internet pretraživač ne bi bio to što jeste da ne misli na turističke potrebe svojih korisnika. Google Travel vam omogućava da na jednom mestu dobijete veliki broj raznovrsnih informacija, čime se smanjuje potreba za pretraživanjem na više različitih strana i korišćenjem više aplikacija za putovanja.

Ovde ćete imati prilike da pronađete najpovoljnije karte za željenu destinaciju, predlog aktivnosti, znamenitosti i ugostiteljske objekte koje morate obići.

Splitwise – brzo i jednostavno deljenje troškova

Putovanja u grupama, ma koliko bila lepa i zabavna, nekada otežavaju funkcionisanje. Problem često nastaje kada je u pitanju plaćanje, gde se nekada  izgubi računica oko toga ko je koliko potrošio na zajedničke aktivnosti.

Neko je platio piće, neko ulaske u muzej, neko brzu hranu. 

Ukoliko želite da imate čist račun sa svojim saputnicima, Splitwise aplikacija putovanje olakšava i pruža vam mogućnost da brzo i lako saberete troškove i podelite ih na ravne časti.

Showaround – odaberite svog ličnog vodiča

Uobičajene posete i upoznavanje drugih gradova ne moraju biti čist šablon i uvek po istom pricnipu. Da li ste ikada razmišljali o tome da unajmite vodiča lokalca?

Aplikacija Showaround pruža mogućnost lokalnim vodičima da naprave svoj profil, pa ih na taj način turisti mogu kontaktirati sa ciljem da zajedno šetaju gradom i obilaze lokalitete.

Vodiči ne moraju biti profesionalci u ovom poslu, a najčešće i jesu mladi ljudi spremni za druženje i potencijalno dodatnom zaradom. Ovo je sjajan način da steknete nove prijatelje i upoznate novi grad iz ugla lokalaca.

Bla Bla Car aplikacija – podelite troškove putovanja

Kada ne rentirate automobil u inostranstvu, a ujedno vam raspored međugradskog prevoza ne odgovara baš najbolje, aplikacija Bla Bla Car je od koristi.

Morate napraviti svoj profil kako bi mogli listati ponudu objavljenih vožnji i prijaviti se za jednu od njih. Na profilu vozača možete videti njegove ocene, fotografiju, komentare drugih putnika, tako da je ovo sasvim bezbedna opcija.

Vozač je taj koji unapred određuje rutu i daje svoje vozilo za prevoz. Putnici na osnovu ponude odredišta i vremena polaska biraju kod koga će se prijaviti i plaćaju cenu puta koju je vozač odredio.

TripIt – sve sačuvano na jednom mestu

Rešavanje svih putnih obaveza, čuvanje dokumenata i rezervacija hotela, trajekta, automobila jeste komplikovano, a još složenije može biti čuvanje svih važnih papira potrebnih na putovanju.

TripIt spada u izuzetno korisne aplikacije za putovanja, zato što sva potrebna dokumenta i papire možete čuvati digitalno na jednom mestu. Primera radi, rezervacije se mogu automatski poslati na aplikaciju i čuvati do momenta kada ih je potrebno priložiti kao dokaz ili potvrdu.

Booking aplikacija za smeštaj

Pretpostavljamo da nema puno potrebe da se predstavlja dobro poznata aplikacija Booking. Verovatno je prva na listi koju otvaramo kada su u pitanju najbolje aplikacije za putovanja.

Prema vašim kriterijumima filtrirajte ponudu smeštaja i pronađite idealno mesto za boravak u bilo kom gradu na svetu.

Hotel Tonight – odlična backup opcija za smeštaj

Pretpostavljamo da ćete kada odaberete željenu destinaciju, najpre potražiti smeštaj. Objektivno posmatrano, gorepomenuta Booking aplikacija i još nekoliko sličnih jesu sasvim dovoljne da pronađete baš ono što vam je potrebno.

Međutim, nepogodnosti se događaju, te vam zbog ljudskog faktora, najčešće otkazivanja smeštaja od strane vlasnika, rezervacija može propasti. Tada na scenu stupa Hotel Tonight, aplikacija za rezervaciju hotela.

Prelistavanjem ponude, dobićete kompletnu listu hotela sa praznim sobama i to sa popustom za last minute rezervacije.

Packing Pro – olašava proceduru pakovanja

Packing Pro spada u mobilne aplikacije u turizmu koje su pre svega neophodne tokom pripreme putovanja. Najviše je potrebna onima koji nikada nisu sigurni kako da se obuku, a naročito kako da se spakuju i šta da od prtljaga u avionu imaju sa sobom.

Na osnovu vremenske prognoze, doba godina i aktivnosti planiranih tokom boravka na destinaciji, aplikacija daje preporuke kako se obući, odnosno šta poneti od stvari na putovanje.

Maps.me aplikacija – offline mapa bilo gde sa vama

Svima dobro poznata Google Maps aplikacija definitivno je najpoznatija kada su u pitanju mape širom sveta. Omogućava vam da se snađete bilo gde u svetu kada imate pristup internetu, ali šta kada on nestane?

Tada kao najbolja pomoć uskače Maps.me aplikacija sa svim potrebnim mapama, koje možete koristiti i u offline modu. Ne plašite se gubitka interneta gde god da se nalazite, uz Maps.me pronalazite svaku zacrtanu destinaciju bez ikakvih problema.

Roadtrippers – za put bez žurbe i upoznavanje sa krajem

Aplikacija Roadtrippers daje opciju za mapiranje puta po tačkama, tako da možete obeležiti svojih 7 narednih tačaka, nakon čega sledi mogućnost za nadogradnju.

Uporedo, dobijate predloge znamenitosti i lokaliteta koje možete posetiti usputno.

Trover – sagledajte destinaciju kroz objektiv drugih turista

Trover je aplikacija za putovanje za sve ljubitelje dobre fotografije i večite pronalazače najboljih mogućih kadrova, predela i pejzaža.

Instalirajte aplikaciju i zapratite određeni hešteg ili lokaciju u vašoj blizini, pa ćete imati prilike da vidite fotografije drugih posetilaca. Možda vam se neko mesto za koje nikada niste čuli, a baš sada prolazite pored njega, dopadne, pa ga i posetite. A ko zna šta se tamo krije.

Trail Wallet – digitalni novčanik za evidenciju troškova

Trail Wallet je idealan za sve velike trošadžije, naročito na putovanjima kada se plaća u drugoj valuti. Svi znamo da 5 evra nije isto što i 550 dinara!

Zato beležite svoj troškove na putovanjima, odredite limit za potrošnju na nedeljnom ili mesečnom nivou, zavisno od toga koliko ostajete i držite troškove pod kontrolom uz Trail Wallet.

Verujemo da će vam makar neke od ovih aplikacija biti od koristi, kao i da ćete ih se setiti kada vam budu stvarno zatrebale, jer bez potrebne aplikacije putovanja postaju dosta otežana. U skladu sa preporukama za lakše i praktičnije putovanje, rezervišite naš privatni parking kod aerodroma po povoljnim cenama.

Cenovnik parking usluge ima sve istaknute cene u skladu sa brojem dana za koji želite uslugu parkiranja.

Kada dovezete vozilo i parkirate ga, nama prepustite vaš i transport vašeg prtljaga do glavnog terminala od koga smo udaljeni svega 1 minut vožnje.

aerodrom parking baner

    

Pozovi