• Radno vreme i rezervacije 24/7
  • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
  • +381 64 0805876
  • Payment 1
  • Payment 2
  • Payment 3
  • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

Kako doći do aerodroma u Beogradu?

Feature post image dec 8 2019

Beogradski aerodrom Nikola Tesla već godinama beleži porast broja putnika. Važno saobraćajno čvorište ovog dela Evrope nalazi se na 18 kilometara zapadno od Beograda i najveći je aerodrom u našoj zemlji. Zbog svog značaja i velikog broja putnika, postoji nekoliko saobraćajnica kojima se do aerodroma može stići.

Povoljna lokacija parkinga i višegodišnje iskustvo nam je pokazalo da je dolazak na vreme jedan od glavnih preduslova da se bezbrižno ukrcate na let i uputite ka željenoj destinaciji. Naravno, ovo važi i ukoliko na aerodrom Beograd dolazite kako biste nekoga sačekali.

Bilo da je u pitanju automobilski prevoz za koji postoji javni uslužni parking kod aerodroma Beograd ili gradski prevoz, čija posebna linija saobraća do našeg najvećeg aerodroma, važno je znati koje su opcije za dolazak na terminale aerodroma Nikola Tesla. S obzirom na to da postoji nekoliko puteva, odnosno prilaza aerodromu, u nastavku teksta saznajte kako doći do aerodroma u Beogradu.

#1 Put do aerodroma Nikola Tesla – auto-put E-70 iz pravca Šida

Put do aerodroma Nikola Tesla za sve one koji nisu iz Beograda može da vodi preko auto-puta E-70. Bilo da putujete iz pravca Niša ili Šida, ovaj međunarodni evropski put klase A, koji spaja Španiju i Tursku, predstavlja rešenje za sve one koji dolaze iz ovih pravaca sa severa ili juga naše zemlje. 

Nekadašnji auto-put ”Bratstva i jedinstva” prolazi kroz Beograd, a jedna od najznačajnijih tačaka auto-puta na delu teritorije našeg glavnog grada je i beogradski aerodrom Nikola Tesla. Ova deonica auto-puta, nakon graničnog prelaza u Batrovcima saobraća do Beograda, pa dalje do Vršca i Vatina, na granici sa Rumunijom.

Deo auto-puta E-70 koji saobraća trasom Koridora 10, panevropskim saobraćajnim koridorom koji prolazi kroz Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Makedoniju, može se pohvaliti savremenom infrastrukturom koja vožnju čini lakšom i komfornijom. S obzirom na to da se aerodrom Beograd nalazi pored auto-puta E-70 koji vodi ka Zagrebu, nedaleko od njegovog ukrštanja sa obilaznicom oko Beograda, dolazak automobil je najbolja opcija. 

#2 Kako do aerodroma u Beogradu – auto-put E-75 iz pravca Novog Sada

Još jedan način kako do aerodroma u Beogradu možete da stignete jeste i auto-put E-75 iz pravca Horgoša, Subotice i Novog Sada. Auto-put E-75 je najduži međunarodni put koji prolazi kroz našu zemlju, a prostire se od Norveške do grčkog primorja. Deonica puta nakon granice sa Mađarskom, od Horgoša, preko Subotice i Novog Sada do Beograda predstavlja savremen krak auto-puta koji se poklapa sa delom Koridorom 10.

Auto-put E-75 prolazi kroz Beograd preko reke Save, a južno vodi ka Nišu i dalje ka Dimitrovgradu. Zapadno od Beograda, ovaj međunarodni evropski put se račva na auto-put Beograd-Zagreb koji je deo evropskog koridora E-70 i na auto-put Beograd-Novi Sad-Subotica-Budimpešta, koji je deo evropskog koridora E-75.

Kao jedna od najvažnijih tačaka auto-puta E-75 na teritoriji našeg glavnog grada je i isključenje za aerodrom Nikola Tesla. Do aerodroma se iz pravca Novog Sada dolazi nakon isključenja kod Zmajeve pumpe i nastavlja dalje auto-putem E-70 ka Zagrebu. To znači da svi oni koji dolaze iz pomenutih pravaca imaju još jedan način kako do aerodroma u Beogradu.

#3 Kako stići na beogradski aerodrom Ibarskom magistralom?

Ibarska magistrala je državni put prvog B reda koji se prostire od Beograda, prolazi kroz Kolubarski, Moravički i Raški okrug i završava se u Novom Pazaru. Ibarska magistrala je jedan od najprometnijih putnih pravaca u zemlji, sa preko 18.000 vozila dnevno, važna tranzitna zona i deonica koja ima velik ekonomski značaj za našu zemlju.

Za stanovnike jugoistočnih delova grada duž Obrenovačkog puta i Ibarske magistrale, odnosno stanovnike naselja Železnik, Rakovica i Resnik, odgovor na pitanje kako stići na beogradski aerodrom uključuje korišćenje beogradske obilaznice i most kod Ostružnice. 

Još jedan od načina kako stići na beogradski aerodrom predstavlja upravo Ibarska magistrala, koja preko beogradske obilaznice, iz pravca Kraljeva, Užica ili Čačka, vodi do aerodroma Nikola Tesla. Na taj način, Ibarska magistrala povezuje Zapadnu Srbiju, Šumadiju i Sandžak sa najvećim saobraćajnim čvorištem u zemlji. 

Zbog lakšeg snalaženje za sve one koji na aerodrom dolaze iz drugih delova zemlje, a usled račvanja velikog broja puteva, u Beogradu postoje putokazi sa natpisom “Aerodrom Beograd” koje bi vozači trebalo da prate do krajnje destinacije. 

#4 Put do aerodroma u Beogradu preko Surčina

Pored auto-puta E-70 i auto-puta E-75, kao i Ibarske magistrale, još jedan put do aerodroma u Beogradu vodi preko Surčina i regionalnog puta R153a koji se od Novog Beograda prostire ka beogradskom aerodromu, Surčinskom ulicom. U gradu postoji nekoliko GSP linija koja vode do aerodroma, a tu su i taksi vozila.Ipak, ukoliko želite da na aerodrom otputujete u sopstvenoj režiji i da iskoristite povoljnost koju nudi aerodrom parking Beograd, a o čemu svedoče i iskustva stotine zadovoljnih korisnika, put preko Novog Beograda i regionalnog puta je dobra opcija za sve one koji na put kreću iz starog dela grada. Vozačima na raspolaganju stoje putokazi širom grada i olakšavaju dolazak na željenu destinaciju.

aerodrom parking baner

Pozovi