• Radno vreme i rezervacije 24/7
  • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
  • +381 64 0805876
  • Payment 1
  • Payment 2
  • Payment 3
  • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

Kako najlakše pronaći jeftine avio karte?

Feature post image jul 4 2020

Jeftine avio karte su izuzetno tražene, ali malo je putnika koji zaista poznaju najlakše puteve do povoljnih putovanja. Postoji niz specijalizovanih pretraživača avio karata, aplikacija i sajtova koji nude avio karte po izuzetno povoljnim cenama, a sve što treba da uradite je da izdvojite vreme i proučite sve načine za dolazak do povoljnih putovanja. 

Ako niste tip osobe koja voli da pretražuje po internetu akcije i promocije, uvek se možete osloniti na regularne i skuplje avio karte. Međutim, ukoliko ste odlučili da za sledeće putovanje nabavite jeftine avio karte koje će vam značajno uštedeti novac (i vreme), pročitajte naše savete za efikasno pronalaženje ovakvih karata. 

#1 Rezervišite jeftine avio-karte dva meseca ranije

Što ranije obezbedite svoje putovanje, veće su šanse da ćete ugrabiti jeftine avio karte za destinaciju koju posećujete. Ipak, ovo nepisano pravilo ima izuzetke – same avio-kompanije su potvrdile da je najoptimalnije vreme za rezervaciju i kupovinu karata je između sedam i osam nedelja pred let, dakle – ni pre ni kasnije

Jedina mana rane kupovine je što se već unapred morate organizovati, što nije uvek tako jednostavno, ali ako ste sigurni da ćete u datom periodu putovati avionom, onda je rana kupovina jeftine avio karte najbolja opcija za vaš džep. 

Još jedan savet je da ne oklevate kada pronađete jeftine avionske karte, već da ih istog časa kupite! Reč je o tome da pojedine avio-kompanije pamte šta ste pretraživali, i ukoliko primete da za određenu destinaciju postoji interesovanje jer ponavljate pretragu, blago će da diže cenu iz dana u dan, a vi ćete ostati bez najbolje ponude koju ste mogli da ugrabite. 

#2 Low cost letovi nude vrlo jeftine avio karte

Niskotarifne kompanije nude izuzetno povoljne letove, pa se sve veći broj putnika odlučuje za njihove avio karte. Cene su gotovo uvek prihvatljive, a nekada i nerealno niske, zbog čega su low cost letovi imali izuzetno toplu dobrodošlicu i na našim prostorima. 

Zbog čega je tako jeftino i da li je bezbedno? – pitanje je koje se najčešće postavlja u vezi sa low cost avio-kompanijama. Odgovor leži u tome da ovi letovi jesu potpuno bezbedni, ali su prosto lišeni ušuškanosti i komfora koje putnici imaju na regularnim letovima sa drugim avio-kompanijama. 

Low cost kompanije ne razlikuju klase u avionima, tako da svi lete jednom, ekonomskom, a zabavnih sadržaja u avionu nema. Takođe, sva hrana i piće u avionu se posebno naplaćuju po nešto višim cenama, što je jedan od značajnih prihoda ovih avio-kompanija. 

Ipak, jednostavnost putovanja low cost letovima ne treba da vas navede da sumnjate u ljubaznost i uslužnost kabinskog osoblja – njihova spremnost da vam pruže pomoć u svakom trenutku nije upitna, kao ni sama bezbednost, bilo da letite regularnim ili low cost letovima. 

#3 Vansezonska putovanja uvek uključuju jeftine avio karte

Jeftine avionske karte ćete teško pronaći u sezoni praznika ili letnjih odmora. Ukoliko imate mogućnost da birate period putovanja (obično je to slučaj sa turističkim posetama), uvek se odlučite za period van praznika kada gužve nisu velike, a samim tim ni interesovanje za određene letove. 

Mnoge destinacije su lepše van turističke sezone kada nema mnogo gužve i buke, pa razmislite o tome da sledeću destinaciju posetite upravo kada gužve prođu. Na primer, karte za određenu destinaciju odmah posle Nove godine mogu da koštaju i duplo manje u odnosu na period pred samu novogodišnju noć, iako je razlika u terminima svega nekoliko dana. 

#4 Za dalje letove birajte aerodrome van Balkana

Ukoliko vas zanimaju dalji letovi, jeftine avio karte ćete pre naći van Srbije. Na primer, za letove ka istoku se preporučuje polazak iz Budimpešte, koja je sedište Wizz Air kompanije. Ovde možete pronaći izuzetno jeftine letove za Ukrajinu, Rusiju, Izrael, Gruziju i druge zemlje. Ako želite da posetite Južnu Ameriku, preporuka je da letove tražite iz Milana ili Venecije.

#5 Koristite posebne pretraživače za jeftine avionske karte

Jeftine avio karte ćete retko pronaći na zvaničnim sajtovima avio-kompanija. Mnogo bolja ideja su specijalizovani pretraživači koji će vam zaista ponuditi najpovoljnije opcije i sačuvati vam novac. 

Jedan od predloga je Sky scanner, koga mnogi smatraju najboljim pretraživačem avio karata. Osim što će vam prikazati najpovoljnije letove za destinaciju koja vas zanima ponudiće vam,  iz mesta koje odaberete, mnoštvo povoljnih opcija za razne destinacije u svetu u određenim datumima. Praktičan i brz pretraživač je i Momondo, a uvek možete baciti pogled i na ponudu Kayak-a.

#6 Pretplatite se na news letter i budite u toku sa svim akcijama

Većina ljudi ne voli news letter-e, ali ako vas zanimaju jeftine avio karte za ceo svet, ova opcija može biti itekako korisna. Avio-kompanije često nude akcije i promocije po raznim osnovama, a pretpostavka je da ne proveravate njihove sajtove svakodnevno, pa zašto onda ne biste obezbedili da prave informacije dođu do vas u pravom trenutku?

Čekirajte se na sajtovima željenih kompanija u polje news letter-a, i budite u toku sa svim popustima koje možete iskoristiti!

Osim uštede koja se može ostvariti kupovinom povoljnih avionskih karata, dodatna prednost je parking aerodrom Beograd. Ukoliko do aerodroma putujete svojim automobilom, ovo je najbolji i ujedno najjeftiniji način da svoj automobil parkirate na sigurnom mestu.

Ovo su neke od mogućnosti za brzo i lako pronalaženje jefitnih avio karata, a ukoliko primenite bar neki od navedenih saveta, garantujemo da ćete već prvi naredni let obaviti po znatno nižoj ceni. Povoljne ponude su svuda, a na vama je samo da ih blagovremeno ugrabite!

aerodrom parking baner

Pozovi