• Radno vreme i rezervacije 24/7
  • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
  • +381 64 0805876
  • Payment 1
  • Payment 2
  • Payment 3
  • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

TOP 5 destinacija za odmor koje možete posetiti cele godine

Feature post image jul 4 2020

Putovanja na neke destinacije obično vezujemo sa određenim godišnjim dobima i periodima godine u kojima ih možemo obići. Međutim, širom sveta postoji veliki broj zanimljivih destinacija koje se odlikuju prijatnom klimom, pa ih stoga možemo posetiti tokom cele godine.

Obično su u pitanju udaljene destinacije do kojih se iz Srbije može stići avionom. Današnji aerodromi su visoko funkcionalni i svojim posetiocima nude niz dodatnih sadržaja kao što su restorani, prodavnice i aerodrom parking. Zato bi vaš naredni odmor mogao da bude jedno prijatno i zanimljivo iskustvo, čak iako niste navikli na ovu vrstu prevoza.

Za vas smo pripremili kratak vodič kroz neka od popularnih mesta za odmor koja možete posetiti u bilo kom periodu godine.

#1 Zanzibar

Zanzibar predstavlja relativno novu destinaciju koja je veoma brzo postala atraktivna za turiste. Nalazi se u Indijskom okean, a turiste privlači svojom tirkiznom bojom mora, palmama duž obale i prijatnom klimom svih 12 meseci u godini. Let sa beogradskog aerodroma traje oko 16 sati, ali predstavlja jedinstveno iskustvo

Zanzibar je poluautonomna oblast Tanzanije, ali ima sopstvenu istoriju koja će sve posetioce ovog tropskog raja sigurno zaintrigirati. Iako je reč o malom ostrvu sa svega milion stanovnika, turistička ponuda je veoma velika i raznovrsna. Najveći aerodrom u državi se nalazi svega 5 kilometara od glavnog grada Zanzibara koji predstavlja nezaobilazni deo posete ovoj egzotičnoj državi.

Smeštaj varira od vrlo povoljnog pa sve do luksuznog, kojeg je u poslednje vreme sve više. Standard je ovde nizak, pa se u Zanzibaru može uživati u luksuzu po vrlo povoljnim cenama. Zato se smatra idealnom desinacijom za odmor – svaki tip turiste ga može posetiti u bilo kom trenutku i sigurno će uspeti da pronađe aktivnosti koje su mu interesantne.

#2 Bali

Čuveno indonežansko ostrvo Bali često nazivaju i ostrvom bogova. Ovo rajsko ostrvo se smatra jednom od najatraktivnijih i najposećenijih destincija na svetu, a to je delimično i zbog toga što Bali moguće posetiti tokom cele godine.

Turisti se češće odlučuju za severni deo ostrva koji je poznat po živopisnoj kulturi, uzbudljivom noćnom životu i neverovatnim specijaltitetima indonežanske kuhinje koje obavezno morati probati. 

Ukoliko ste ipak ljubitelj prirodnih lepota, autentičnih sela i gradića ušuškanih u prelepe pejzaže Balija, savetujemo vam da svakako obiđete i južni deo ostrva. Ovde se nalazi i aerodrom koji nosi naziv Ngurah Rai i drugi je najveći u Indoneziji.

Bali odlikuje tropska klima koja garantuje da ćete u potpunosti moći da istražite sve lepote ove prelepe destinacije. Tu spadaju prelepe peščane plaže, kristalno čisto more, vodopadi i vulkani koji Bali čine deestinacijom iz snova za sve turiste.

#3 Tajland

Tajland je još jedna egzotična destinacija koja je svojom fascinantnom kulturom i prirodnim lepotama od kojih zastaje dah zaslužila mesto na našoj listi. Kada se umorite od tmurnih zimskih dana, dobra ideja je da posetite Tajland gde je klima prijatna skoro 365 dana u godini.

Prva asocijacija na Tajland svakako jesu njegova neverovatna ostrva sa prelepim prirodnim pejzažima, palmama i plažama. Kada padne mrak, ova ostrva se pretvaraju u pravi raj za ljubitelje noćnog života. Ukoliko ste  ljubitelji dinamičnih megalopolisa i moderne azijske arhitekture, Tajland vam može ponuditi i to.

Prestonica Tajlanda Bangkok se smatra jednom od najposećenijih destinacija u Aziji, a turiste privlači najpre specijalitetima tajlandske kuhinje koja je poznata širom sveta. Nadaleko poznati ulični štandovi nude najegzotičnija jela i začine, pa je sigurno da na Tajlandu nećete ostati gladni.

Kultura Tajlanda je podjednako interesantna kao i priroda, a prepoznatljiva je po budističkim hramovima sa šarenim i kosim krovovima. Interesantno je da su mnogi rezorti na Tajlandu inspirisani upravo ovom arhitekturom pa će boravak u nekom od njih zasita predstavljati neponovljivo iskustvo.

#4 Maroko

Mnogi turisti se odlučuju da posete Maroko van letnje sezone kako bi na pravi način uspeli da dožive sve lepote ove jedinstvene afričke države. Temperature su prijatne čak i tokom zimskih meseci, pa ćete i u ovom perioidu moći da istražite magične gradove Maroka i njihovu jedinstvenu kulturu.

Turistička ponuda Maroka se odlikuje velikom raznovrsnošću. Zbog svog specifičnog geografskog položaja, u Maroku se vrlo lako mogu primetiti uticaji francuske, andaluzijske i bliskoistočne kulture koje se prožimaju i čine neverovatnu marokansku kulturu.

Kazablanka je popularna destinacija u Maroku koju nikako ne biste smeli da zaobiđete. Iako većina ljudi odmah pomisli na istoimeni film, Kazablanka je mnogo više od toga. Danas je industrijski i ekonomski centar Maroka, kao i najveći grad u zemlji. Ovde su najpoznatije atrakcije Džamija Hasan II, kao i čuvena  živopisna i šarenoliku pijaca Medina.

#5 Kipar

Našu listu najboljih destinacija za odmor zatvara mala ostrvska država Kipar. Kipar je po mnogo čemu blizak Grčkoj, koja je jedna od omiljenih destinacija turista tokom leta. Ali kako se za noviju istoriju Kipra vezuje i period britanske kolonizacije, kultura je danas ovde raznovrsna, ali uvek gostpoprimljiva i srdačna.

Prelepe plaže dominiraju razglednicama i suvenirima sa Kipra, ali ovo ostrvo nudi mnogo više od toga, što ćete osetii ukoliko posetite neki od gradova na Kipru. Među najpoznatijima su Limasol, Larnaka, Pafos, kao i prestonica Kipra – Nikozija.

Kipar je jedna od retkih destinacija koja se danas može pohvaliti sa preko 340 sunčanih dana u godini. Zbog veličine ostrva, moguće je obići sve njegove lepote i atrakcije za svega nekoliko dana. Let sa aerodroma u Beogradu do Kipra traje svega 3 sata, tako da ako niste ljubitelji dužih letova, možda je upravo Kipar destinacija za vaše naredno putovanje iz snova.

Kao što vidite, nije neophodno da čekate leto kako biste negde otputovali, jer je puno destinacija čiji stanovnici u prijatnom vremenu uživaju cele godine, Možda je upravo vaš naredni odmor prilika da se uputite na neko duže putovanje i otkrijete lepote neke od destinacija sa naše liste za koju se opredelite.

aerodrom parking baner

Pozovi