• Radno vreme i rezervacije 24/7
  • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
  • +381 64 0805876
  • Payment 1
  • Payment 2
  • Payment 3
  • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

Javni parking ili privatni parking kod aerodroma – šta odabrati?

Feature post image dec 22 2023

Poslednji kvartal 2023. godine doneo nam je statističke podatke koji jasno ukazuju na porast avio saobraćaja na “Aerodromu Nikola Tesla” u Beogradu.

U odnosu na isti period prethodne godine, putnički saobraćaj je uvećan više od 3 puta.

Činjenica je da su se turisti aktivirali, naročito tokom leta 2023. godine i da se avio kompanije mogu nadati finansijskoj stabilizaciji u budućnosti. Kako bi došli do “Aerodroma Nikola Tesla” i otputovali do željene destinacije, većina putnika bira automobil kao prevozno sredstvo za transport.

Otvara se pitanje šta raditi sa sopstvenim automobilom, ukoliko već niko nije mogao da vas odbaci – da li odabrati javni parking ili privatni parking kod aerodroma i bezbrižno odleteti dalje do željene destinacije?

Aerodromi i avio kompanije su tokom pandemije otpustili veliki broj ljudi i poslovali sa ozbiljnim gubicima. Samim tim, nespremno su dočekali trenutnu potrežanju turista i ogromne gužve.

Iako deluje da celokupno iskustvo putnika nije na vrhunskom nivou, neka makar vaše vozilo tokom boravka na putovanju bude bezbedno parkirano u blizini aerodroma, sa konstantnim video nadzorom, po sasvim razumnim i povoljnim cenama na našem privatnom Aerodrom Parkingu na minut vožnje do terminala. 

U nastavku teksta smo rešili da se iz ugla korisničkog iskustva pozabavimo analizom koja ima za cilj da uporedi javni parking na aerodromu i naš privatni parking kod aerodroma, sa koga vas odvozimo do terminala bez potrebe za ikakvim čekanjem.

Parametri za upoređivanje su: transport do terminala nakon parkiranja, način rezervacije, lokacija i cene.

Aerodrom Nikola Tesa parking ili privatni parking – transport do terminala

Parking na “Aerodromu Nikola Tesla” je definitivno unapređen izgradnjom novog parkinga P-11 “Tesla”, čime je obezbeđeno još dosta mesta. Međutim, ovakav potez se smatra i logičnim, s obzirom da je u aprilu 2022. godine otvoren novi Terminal C, te se planira veći broj letova, pa samim tim i putnika.

Javni parking na aerodromu pored “Tesle” poseduje garažu i opcije za parkiranje P-2, P-3 i P-7, od kojih nije obezbeđen transport do terminala, a sama šetnja po suncu i prašini zbog radova mogu biti neprijatni. 

Sa parkinga “Tesla” je obezbeđen i transport do terminala tokom celog dana, ali ono što može zabrinuti posetioce koji žure, jeste činjenica da autobusi za transport putnika u period od 17h do 5h ujutru nailaze na svakih 20 minuta.

Za razliku od ovoga, naš privatni parking aerodrom Beograd, radi po planetarno priznatom i naprednom sistemu Park N’ Fly, a o čemu se ove zapravo radi?

Sa ciljem da obezbedimo maksimalnu efikasnost usluge, uveli smo princip po kome nakon parkiranja vozila, svoje klijente odmah odvozimo našim prevozom do terminala i to sve za 1-2 minuta vožnje.

Ovo je idealna opcija za sve one poslovne ljude koji su u žurbi, kasne na let ili prosto žele komfor tokom celokupnog putovanja.

Aerodrom parking Beograd – da li su jednostavnije rezervacije za javni parking ili privatni parking?

Javni parking na “Aerodromu Nikola Tesla” ima veliki broj mesta, kada se uzme u obzir celokupan kapacitet svih raspoloživih mesta. Ono što se može javiti kao potencijalni problem jeste što možda nećete moći da ostavite vozilo baš na onom parkingu koji želite, ukoliko kapacitet bude popunjen.

Rezervacije za javni “Aerodrom Nikola Tesla” parking nisu moguće!

Suprotno tome, naš privatni parking kod Aerodroma Nikola Tesla omogućio je rezervacije online, putem poziva ili aplikacije. Tako sebi možete obezbediti mesto boravka vašeg vozila tokom celog putovanja i to na vreme.

Najefikasnija opcija je online rezervacija, popunjavanjem polja gde ćete ostaviti broj telefona, ime i prezime, mejl adresu i vreme na koliko želite da ostavite vozilo.

Naša lokacija je na svega par stotina metara od aerodroma, dok pored toga imate obezbeđen prevoz do terminala, dokle se stiže za 1-2 minuta vožnje.

Javni parking ili privatni parking kod aerodroma – gde se nalaze?

Javni parking na aerodromu se odlikuje sasvim pristojnim brojem mesta, sa tim da su kapaciteti raspoređeni na nekoliko lokacija, što putnicima može izazvati konfuziju.

Ovo se najčešće odnosi na putnike koji dugo godina nisu leteli avionom, pa samim tim ni dolazili na naš najveći aerodrom.

Trenutni radovi koji se odvijaju oko aerodroma dodatno komplikuju celu situaciju, stvaraju gužve, te otežavaju pristup terminalima i parkinzima. 

Evo i kako izgledaju preporuke za javni parking Aerodroma Nikola Tesla:

  • P-7 je preporučen za zadržavanja srednje vremenske dužine;
  • novoizgrađeni P-3 namenjen je kraćim zadržavanjima;
  • takođe novi parking “Tesla” (P-11) nema posebnih zahteva, ali je više udaljen od terminala i prevoz ide na svakih 10 ili 20 minuta, zavisi od doba dana.

Privatni parking kod aerodroma – “Aerodrom Parking Beograd” nema sličnih zahteva, tako da uslugu čuvanja vozila klijenti mogu rezervisati bilo kada. Nalazimo se u blizini novog parkinga “Tesla”, ali ipak malo bliže samim terminalima.

Lokacija našeg parkinga je Put za aerodrom bb, u pravcu ka beogradskom naselju Surčin, sa time da se rezervacija kod nas izdvaja po tome što ćete u najkraćem mogućem roku dobiti lični prevoz do terminala koji su udaljeni na nešto malo više od minut vožnje. 

Aerodrom parking Beograd – cena privatnog parkinga

Cene su verovatno jedan od faktora koji vas najviše interesuje, kada želite da na više dana ostavite svoje vozilo tokom boravka na putovanju.

Cene našeg privatnog “Aerodrom Parkinga” izuzetno su povoljne, tako da će naknada za kvalitetnu i efikasnu uslugu biti sasvim razumna. Cenovnik usluga parkiranja prikazuje koliko će novca biti potrebno za određeni vremenski period..

Ono što je veoma važno i po čemu se izdvajamo od javnog parkinga “Aerodroma Nikola Tesla”, jeste usluga osiguranja svakog vozila. Naime, svi naši klijenti uz uplaćenu cenu za parkiranje dobijaju i besplatno osiguranje vozila, tako da ćete imati pokriće ako se vašem ljubimcu na 4 točka nešto dogodi. I to nije sve, za srećan put, ali i dobrodošlicu, pripremili smo vam besplatnu espreso kafu.

Transfer od parking mesta do terminala, kao i u povratku do vašeg vozila besplatan je i uračunat u cenu. Ukoliko sa sobom niste poneli dovoljno novca u kešu, ništa ne brinite, plaćanje je moguće i MasterCard, Maestro, VISA i DinaCard platnim karticama.

Ukoliko planirate da se zadržite 1 dan na našem parkingu, biće vam potrebno svega 700 dinara za naknadu usluga, dok se za narednih 11 dana cena povećava za 400 dinara po danu.

Prema tome, cena za 12 dana je 5.300 dinara, a od 13. dana pa sve do 16. se cena povećava za 200 dinara po danu. Od 17. dana se cena povećava za još 100 dinara za svaki naredni dan i tako sve do 30. dana.

Ukoliko planirate da vozilo ostavite preko 40 dana, ova usluga parkiranja i čuvanja vozila koštaće vas 200 dinara po danu.

Nadamo se da ste izvukli jasne zaključke i uvideli zbog kojih nijansi bismo objektivno dali prednost našem privatnom parkingu. Na vama je da odlučite, a kakva god odluka bila, verujemo da smo vam dali i dovoljan broj korisnih informacija, te da je ovaj tekst bio vredan čitanja. Srećno!

aerodrom parking baner

Pozovi