• Radno vreme i rezervacije 24/7
 • Put za aerodrom bb, Aerodrom Nikola Tesla, Beograd
 • +381 64 0805876
 • Payment 1
 • Payment 2
 • Payment 3
 • Payment 4
Logo
ONLINE REZERVACIJA
REZERVACIJA 24/7! +381 64 0805876

Najduži letovi na svetu – dužina trajanja leta do dalekih destinacija

Feature post image sep 9 2023

Najduži avionski letovi omogućavaju putnicima da stignu sa jednog kraja sveta na drugi, boraveći u komfornim avionima koji se smatraju jednim od najbezbednijih prevoznih sredstava.

Nažalost, nijedan od ovih letova nema veze sa Srbijom, pa čak ni Evropom, ali iz Beograda svakako možete doći do nekih veoma udaljenih destinacija kao što su Amerika, Kina, Japan i Australija. Do nekih čak i direktno bez presedanja!

Saznajte i koji su to letovi najduži danas, koliko će trajati najduži komercijalni let do 2025. godine, kao i za koliko vremena se stiže iz Srbije do udaljenih destinacija.

Ukoliko planirate duže putovanje, verujemo da ćete želeti maksimalan komfor tokom svakog trenutka, pa ćete odlazak do aerodroma obaviti sopstvenim prevozom. U tom slučaju obavezno proverite usluge našeg Aerodrom Parkinga – privatnog parkinga u blizini aerodroma, odakle je potrebno svega 1 minut vožnje do glavnog terminala Aerodroma Nikola Tesla našim prevozom. 

Najduži letovi na svetu

Iako su nakon svetske ekonomske krize mnoge avio kompanije putnicima uskratile dugačke letove od preko 15 sati zbog neisplativosti, ponovo su ih vratile 2018. godine, da bi kriza prouzrokovana korona virusom ponovo uzdrmala avio industriju. 

Pa ipak, deluje da ovoga puta kriza neće dugotrajnije uticati na trajanje avionskih letova i njihovo skraćivanje, dok se pored toga planira i najduži let na svetu o kome ćete imati prilike da saznate nešto više u nastavku.

Pogledajte koje su to najduže avionske rute na svetu danas:

 • Singapur – Njujork (Singapore Airlines): Dužina relacije je 15.353km i prelazi se za 18 sati i 50 minuta. Ujedno je i najduži avionski let ikada obavljen;
 • Njuark – Singapur (Singapore Airlines): Dužina relacije je 15.345km i prelazi se za 18 sati i 25 minuta;
 • Pert – London (Quantas): Dužina relacije je 17 sati i 15 minuta i potrebno je preći 14.498km, dok je u povratku potrebno 16 sati i 45 minuta;
 • Dalas/Fort Vort – Melburn (Quantas): razdaljinu od 14,472km posada prelazi od Danas do Melburna za 17 sati i 25 minuta zbog vetrova i u drugom pravcu za 15 sati i 45 minuta;
 • Njujork – Okland (Air New Zealand): u smeru od Njujorka ka Oklandu je potrebno 17 sati i 30 minuta, dok je u drugom pravcu potrebno nešto preko 16 sati, za razdaljinu od 14.207 km;
 • Okland – Dubai (Emirates): razdaljina je 14.200km i u pravcu iz Oklanda ka Dubaiju je potrebno 17 sati i 10 minuta, dok je u suprotnom ovo putovanje u trajanju od 16 sati;
 • Los Anđeles – Singapur (Singapore Airlines): razdaljina između aerodroma Changi u Singapuru i Los Angeles International Airport zdanja je 14.114km i prelazi se za 17 sati i 10 minuta u pravcu ka Singapuru i za 15 sati i 55 minuta u drugom pravcu;
 • Hjuston – Sidnej (United Airlines): razdaljina koju je potrebno preći je 13,834km i to za 17 sati i 35 minuta ka Sidneju, a u obrnutom smeru je to 15 sati i 35 minuta;
 • Dalas/Fort Vort – Sidnej (Quantas): 13.804km se prelazi za 16 sati i 45 minuta u pravcu ka Sidneju, dok je obrnuto potrebno 15 sati i 20 minuta;
 • San Francisko – Singapur (Singapore Airlines): za ovaj let singapurski prevoznik utroši 17 sati za letove koji dolaze ka Singapuru i 15 sati i 25 minuta za letove ka San Francisku.  

Najduži let avionom do 2025. godine biće ujedno i najduži let na svetu

Australijski prevoznik Quantas je najavio da će do 2025. godine pokrenuti direktnu liniju od Sidenja do Londona i da će let trajati 19 sati, što će biti najduži avionski let komercijalnog tipa na svetu.

U to ime, kompanija je poručila 12 Erbasovih aviona A350-1000 u sklopu programa “Project sunrise”. Quantas već ima direktan let iz Australije do Londona, ali iz grada Pert, koji je na zapadnoj strani kontinenta, a pored toga su obavili i nekoliko test letova ka Londonu i Sidneju, sve sa ciljem da Australija bude udaljena na jedan let avionom od bilo koje važne tačke na svetu.

Najduži letovi iz Srbije ka dalekim destinacijama

Sada kada ste imali prilike da vidite koje su to najduže avionske rute na svetu, vreme je da se posvetimo i destinacijama sa našeg najvećeg aerodroma.

U slučaju da planirate prevoz sopstvenim vozilom ka aerodromu, kao i da imate spreman prevoz sa aerodroma do kuće u povratku, preporučujemo da što pre rezervišete naš privatni parking po najpovoljnijim cenama i sebi omogućite komfor tokom celog putovanja. 

Proverite i koliko traju letovi do Amerike, Kine, Japana i Australije.

 

Koliko traje let do Amerike (SAD)? 

Let Beograd Njujork obavlja avio kompanija Air Serbia u trajanju od 10 sati i to bez presedanja, tako da je ovo sjajna opcija za sve one koji žele da posete, po mnogima, najbolji grad na svetu.

Pored opcije za Beograd Njujork direktan let, opcija za direktan let Beograd Čikago je još primamljivija za sve putnike, pa će tako kompanijom Air Serbia u pravcu ka Čikagu biti potrebno 10 sati i 30 minuta, dok drugi pravac zahteva vreme od 9 sati i 40 minuta.   

Mnoge ljude iz naše zemlje zbog posla interesuje i koliko traje let Beograd Aljaska, a kako ne postoji direktan let, dužina putovanja zavisi od broja i dužine presedanja. Kada putujete ka Aljasci očekujte najčešće dva presedanja i otprilike do 30 sati putovanja, dok je u suprotnom pravcu situacija često bolja i potrebno je nekad i po 20 sati.

Predlažemo da obavite zaštitu kofera na aerodromu pre putovanja, naročito kada imate više presedanja do željene destinacije i veće su šanse da dođe do oštećenja u transportu. Ovu uslugu takođe obavljamo za vas!

Koliko traje let do Australije iz Beograda?

Još jedna od destinacija koja je najpogodnija za posetu avionom, s obzirom na udaljenost. Sa Aerodroma Nikola Tesla ne postoje direktni letovi do Australije, pa je samim tim teško proceniti koliko je tačno potrebno vremena doći do Melburna ili Sidneja.

Posmatrajući predviđenu satnicu putovanja sa presedanjima, zaključak je da je za Melburn neki prosek 25 sati i to za oba pravca, ali to može biti i duže, zavisno od okolnosti.

Ukoliko je konekcija takva da presedanja ne traju duže od 2.5 sata, što je izuzetno dobro, može se stići i za 22 sata ukupno. Slična vremena predviđena su i za Sidnej.

Koliko traje let do Kine iz Beograda?

Od decembra 2022. godine, putnici iz Srbije posle više od 20 godina imaju priliku da direktno lete za Kinu, i to ka jednom od najvećih gradova posle Pekinga i Šangaja, a u pitanju je Tjencin ili Tjenđin, kako god vam je draže.

Direktan let Beograd Kina u pravcu ka Tjenđinu traje 10 sati, dok je u povratu potrebno 12 sati da se pređe ova velika ruta.

Beograd Tokio trajanje leta – koliko traje let do Japana iz Beograda?

Udaljenost na relaciji Beograd Tokio km je 9.178, sa tim da ne postoji direktan let. Samim tim ni u ovom slučaju nije moguće tačno proceniti koliko je Beograd-Tokio trajanje leta.

Odgovor na pitanje koliko traje let do Japana iz Beograda jeste od 15 do 20 i nekoliko sati, u zavisnosti od dužine trajanja presedanja.  

Na vreme se raspitajte o dostupnosti i cenama karata kako bi prošli što povoljnije, naročito kada su u pitanju daleke destinacije. Takođe, proverite i cenovnik usluga za parking na privatnom parkingu blizu Aerodroma Nikola Tesla.

Dugačka putovanja često podrazumevaju i presedanja, pri čemu je organizacija nešto zahtevnija. U tom pogledu, preporuka je da proverite kakva su pravila kada su u pitanju dimenzije kofera u avionu i hrana u avionu u našim blog člancima.

Nalazimo se na lokaciji Put za aerodrom bb, radimo 24h dnevno i dostupni smo za kontakt online ili putem mobilnog telefona!

 

Prepustite nam vaša vozila i bezbrižno uživajte na putovanju!

 

aerodrom parking baner

Pozovi